Podstawowe informacje

System QMP – Quality Meat Program – dobrowolny, otwarty system produkcji żywca i mięsa wołowego gwarantowanej wysokiej jakości, opracowany i administrowany przez Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego (PZBM).

System QMP obejmuje Wymagania Ogólne Systemu QMP oraz standardy Systemu QMP  (wydanie VI obowiązuje od 01.02.2023 roku).

Dzięki zastosowaniu synergii zapewnienia jakości „od pola do stołu” tj. zapewnienie odpowiedniej hodowli, żywienia, dbania o dobrostan bydła w tym podczas transportu  oraz właściwych praktyk  produkcyjnych  konsument może mieć pewność,  że wołowina QMP jest wysokiej jakości, odpowiednio krucha i smaczna.

Producenci,  którzy chcą przystąpić do programu zachęcamy do kontaktu z Biocert Małopolska sp. z o.o. oraz zapoznania się z  informacjami na stronie odnośnie procesu certyfikacji.

Nasz personel jest do Państwa dyspozycji.

Zapraszamy do współpracy.